Sistemul CranioSacral si Imunitatea

Sedentarismul, doar un pretext?
10 aprilie 2019
Pe scurt despre TCS (Terapia CranioSacrala)
10 aprilie 2019
Sistemul CranioSacral si Imunitatea
Distribuie

Lichidul cefalorahidian joaca un rol foarte important in performanta sistemului imunitar. Protejeaza creierul printr-un invelis necesar tesutului delicat de la acest nivel, circula glucoza de care creierul are nevoia pentru a hrani si reimprospata mediul in care acesta “locuieste” inhiband virusurile si bacteriile si de asemenea ofera un mediu foarte bun intre sange si creier.

Suntem in era in care cu totii stim ca nutritia adecvata, exercitiile fizice si viata cu un nivel scazut de stres reprezinta cheile unei vieti sanatoase si longevive. Daca avem grija de aceste aspecte din viata noastra corpul va reactiona pe masura si ne va oferi vitalitate si o stare generala de bine. Si chiar daca se intampla sa trecem prin momente mai tensionate precum un gat incordat in urma unei zile intense la birou, epicondilita, afectarea ligamentelor de la nivelul cotului, in urma unei suprasolicitari la acest nivel, sau o raceala, sistemul nostru imuntar este activat automat incercand sa reinstaleze echilibrul in interiorul corpului nostru.

Sistemul imunitar este special conceput ca acesta sa ne vindece corpul o data afectat, dar de asemenea sa ne previna din a ne imbolnavi. Din pacate, din cauza ritmului de zi cu zi prin care majoritatea lumii trece, sistemul nostru imunitar este pus la grea incercare in a ne mentine sanatosi si a ne ajuta in momentul in care deja am contactat un agent patogen. Astfel. Terapia CranioSacrala joaca un rol important in incurajarea sistemului imunitar de a actiona in momente specifice.

Stresul are o contributie negativa majora, iar daca nu avem grija de ceea ce ingeram sau nu ne antrenam corpul regulat pentru a il tonifia, sistemul imunitar incepe sa se naruie. In momentul in care acest lucru totusi se intampla mergem la medic pentru a ne „vindeca”. Uitam ca natura deja ne-a furnizat un sistem intern de vindecare, sistemul CranioSacral.

Terapia CranioSacrala este o metoda de vindecare care s-a dezvoltat din osteopatie. Prin aceasta terapie atingerea blanda este aplicata pentru a corecta restrictiile de la nivelul membranelor care inconjoara creierul si maduva spinarii.

Terapia CranioSacrala se bazeaza pe un mod particular de a vedea anatomia intregului corp. Imaginati-va ca sistemul CranioSacral are o ritmicitate precum inima numai ca mai subtil si mai rar. Asa cum inima ta pompeaza sangele de care intregul tau organism are nevoie asa si sistemul CranioSacral pompeaza lichidul cefalorahidian, important pentru functionarea sistemului nervos central, intre creierul tau si maduva spinarii.

Lichidul cefalorahidian joaca un rol foarte important in performanta sistemului imunitar. Printre multe altele, acesta protejeaza creierul printr-un invelis necesar tesutului delicat de la acest nivel, circula glucoza de care creierul are nevoia pentru a hrani si reimprospata mediul in care acesta “locuieste” inhiband virusurile si bacteriile si de asemenea ofera un mediu foarte bun intre sange si creier.

Prin urmare lichidul cefalorahidian are o functie foarte importanta in corp, insa problemele de sanatate pot crea un dezechilibru in circulatia lichidului prin sistem, limitand sanatatea si claritatea. In cazul in care lichidul cefalorahidian poate circula fara obstacole, atunci corpul are posibilitatea de a mentine, de a restabili echilibrul.

O buna functionare a sistemului CranioSacral, implicit si a fluidelor de la acest nivel este esential si necesar pentru intregul sistem nervos central care este un tesut specializat extreme de complex care integreaza actiunile si reactiile interne ale corpului, precum si ajustarile pe care organismul le are de facut in functie de factorii de mediu.

Rolul terapeutului CranioSacral este de a ajuta pacientul sa gaseasca un mod de a isi optimiza propria putere interioara de autovindecare pentru a cladi o fundatie solida sau pentru a o restabili in cazul in care declinul deja s-a produs.

Sursa foto: http://upledger.ie/latest-news/craniosacral-therapy-the-immune-response-csir-november-2013-workshop/

Tags: terapia craniosacrala metoda upledger si eliberarea somatoemotionalasistem imunitarlichid cefalorahidianboli inflamatoriisistem craniosacralanatomiereechilibrarebariera hematoencefalica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *