Descopera Terapia CranioSacrala metoda Upledger si Eliberarea SomatoEmotionala

Systems Of best writing services essaysrescue Across The Usa
18 martie 2019
Tu ai semne de stres emotional?
29 martie 2019
Descopera Terapia CranioSacrala metoda Upledger si Eliberarea SomatoEmotionala
Distribuie

Valoarea terapeutica a Terapiei CranioSacrale

In timp ce veridicitatea existentei ritmului cardiovascular si a celui respirator este acum de necontestat, in urma cu multe ere, aceste sisteme au starnit multe dezbateri in comunitatea medicilor din toata lumea. In urma cu mai bine de 40 de ani, medicul osteopat si cercetator John Upledger, D.O., O.M.M., a fost cel care a propus utilizarea ritmului unui alt sistem din corp – sistemul craniosacral – pentru a imbunatatii functionarea corpului si pentru a ajuta la atenuarea durerii si a disconfortului.

Sistemul craniosacral este alcatuit din meninge si lichid cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii. Se intinde de la oasele craniului, in jos spre sacru, sau suprafata coccisului.

Din moment ce acest sistem vital influenteaza dezvoltarea si randamentul creierului, un dezechilibru sau o restrictie la acest nivel pot cauza o serie de dizabilitati sensoriale, motorii sau neurologice. Aceste probleme ar putea cuprinde durere cronica, dificultati oculare, scolioza, deficiente motorii de coordonare, dificultati de invatare si alte probleme de sanatate.

Terapia CranioSacrala este o metoda blanda de detectie si corectie care incurajeaza propriul tau mecanism de vindecare naturala prin a disipa aceste efecte negative ale stresului asupra sistemului tau nervos central.

Ce este Eliberarea SomatoEmotionala®?

Cum vine practicata Terapia CranioSacrala si ce afectiuni poate trata Eliberarea SomatoEmotionala®

Cercetarile conduse la finele anilor ’70 de catre dr. John Upledger si biofizicianul Zvi Karni au rezultat in descoperirea ca organismul adesea retine amprenta emotionala a unei traume fizice. Aceste amprente, in special cele cu trairi intense in momentul lezionarii precum furie, resentiment, frica, lasa reziduuri in corp in zone numite “chisturi energetice”.

Desi corpul tau se poate adapta acestor chisturi energetice, in timp, organismul va trebui sa foloseasca mai multa energie pentru a putea fi capabil sa isi desfasoare activitatile uzuale. Pe masura ce anii trec, corpul va deveni mai stresat si pe parcurs isi poate pierde abilitatea de adaptare. In acest moment simptomele si disfunctiile incep sa apara si sa devina dificil de a le suprima sau ignora.

Prin eliberarea SomatoEmotionala, terapeutul foloseste tehnici de imaginatie si dialog care pot ghida pacientul spre intalnirea cu emotii vechi si bine ascunse. Pacientul nu are nevoie de a analiza problemele pentru a le elibera. Adesea, corpul va ajunge in mod spontan in aceiasi pozitie in care a fost in momentul lezionarii. In momentul in care acest lucru se intampla, terapeutul poate percepe relaxarea tesutului in timp ce chistul de energie se disipa. Apoi, corpul este liber sa se intoarca la nivelul propriu si optim de functionare.

Practicarea Terapiei CranioSacrale

Terapia CranioSacrala se aplica pe pacientul imbracat complet. Prin folosirea unei atingeri usoare, nu mai grea de greutatea unei monede de 50 de bani, terapeutul monitorizeaza ritmul sistemului craniosacral pentru a depista eventualele restrictii si dezechilibre. Terapeutul foloseste apoi tehnici manuale usoare pentru a elibera zonele problematice si a atenua presiunea excesiva asupra creierului si maduvei spinarii.

O sedinta de terapie CranioSacrala poate dura intre 15 minute si mai mult de o ora, adesea prima evaluare este suficienta pentru a corecta una din probleme. Rezultatul va fi un sistem nervos central liber de restrictii. Si un corp care este pregatit sa se reintoarca la randamentul optim de functionare.

Afectiuni tratate

– Migrene si dureri de cap

– Dureri de spate si de gat

– Dizabilitati de coordinare motorie

– stres si probleme de incordare

– Disfunctii pediatrie

– Leziuni Cerebrale si spinale

– Oboseala cronica

– Scolioza

– Disfunctii la nivelul Sistemului Nervos Central

– Afectiuni neuroendocrinologice (depresieatac de panicaanxietatefrica, etc.)

– Dereglari endocrinologice

– Dificultati Emotionale

– Disfunctii articulatie temporomandibulara

– Dificultati de invatare

– Probleme ortopedice

– Si multe alte conditii

Tratament Maini Multiple 

Multiple Hands Treatment

Prin programe de tratament in care un pacient este tratat de cel putin doi terapeuti, efectele pe perioada sedintei si intre sedinte este amplificat, iar datorita acestui lucru pacientul beneficiaza de un rezultat pozitiv exponential.

De asemenea, in anumite cazuri se poate recurge chiar la tratamente intensive care constau in doua sedinte pe zi, una dimineata, alta dupa-amiaza.

Pe perioada unei saptamani, pot exista mai multe zile de tratament mini-intensiv, in functie de pacient si de gravitatea afectiunilor sale.

De ce “mini-intensiv”?

Deoarece exista un program si mai intens care presupune ca, pe o perioada de zece zile, in fiecare zi, intr-o clinica specializata, pacientul sa treaca printr-o serie de tratamente complementare in fiecare parte a zilei, prin care sa poata accesa cauza problemelor din diferite unghiuri, inclusiv Terapia CranioSacrala.

In Romania, deocamdata exista doar programul maini multiple mini-intensiv despre care puteti afla mai multe la cabinetului Holistic Healing Romania.

*Imaginea prezentata este parte dintr-un tratament pediatric (diferit prin abordare decat cel pentru adulti) care presupune si atentia fata de relatia de familie cu cei apropiati. Din nou, privind corpul ca o unitate fizica, dar si emotionala. Multumiri familiei pentru acceptul de a utiliza aceasta imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *